21/5/19

ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία και με ιδιαίτερη συμμετοχή της νεολαίας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Καλαμαριάς, στην πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμαριά.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ (δείτε πάνω βίντεο με αποσπάσματα της ομιλίας του). 
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Βικέντιος Αντωνάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ μετά το τέλος των ομιλιών παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Καλαμαριάς.
Στην ομιλία του, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ρεύμα συσπείρωσης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ που εισπράττεται από τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, και τις δεκάδες νέες δηλώσεις στήριξης προς αυτό.
Σχολίασε την προεκλογική αντιπαράθεση με την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να καλύψουν την στρατηγική τους σύμπλευση, αναφέροντας πως «(…)Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τον έκπληκτο για παράδειγμα με τις προτάσεις της ΝΔ, ενώ στην πραγματικότητα, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που σημαίνει 7ήμερη εργασία, η επέκταση της εργάσιμης μέρας στους νοσοκομειακούς γιατρούς έως και τις 12 ώρες και άλλα μέτρα έχουν τη δική του αποφασιστικήσφραγίδα».

Σχετικά με τα διλήμματα που επιβάλλονται μπροστά στις εκλογές, είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα, επανέρχονται με ένα παραμύθι βγαλμένο από τα παλιά: τη "χαμένη ψήφο". Όμως, χαμένη είναι η ψήφος στην ΕΕ, αυτή τη συμμαχία των αστών που από τότε που ιδρύθηκε είχε ως στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Χαμένη είναι η ψήφος στις αυταπάτες που καλλιεργούνται ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει καλύτερη, να βελτιωθεί ή να εκδημοκρατιστεί. Χαμένη είναι η ψήφος στήριξης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
(…) Ψήφος στο ΚΚΕ είναι μήνυμα ενίσχυσης της πάλης για το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό σήμερα. Σημαίνει πως συγκρουόμαστε με το δρόμο που μας έφερε μέχρι εδώ, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που δημιουργούν προσφυγικές ροές. Σημαίνει πως κοιτάμε έξω από το στενό αντιλαϊκό κορσέ της αντιδραστικής ιμπεριαλιστικής ΕΕ.
(…) Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευθύνη: να αποδείξουμε ότι ένα σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης και της νεολαίας δεν αποδέχεται το μονόδρομο της ΕΕ. Καταδικάζει την αντιδραστική ένωση των μονοπωλίων, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που αυτή στηρίζει.
Να δείξουμε στους εργαζόμενους όλων των χωρών ότι η πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ, με την εξουσία και την οικονομία στα χέρια των εργατών, είναι ρεαλιστική, ενισχύεται, δυναμώνει! Από το χέρι μας και από το χέρι των άλλων λαών της Ευρώπης εξαρτάται εάν θα κυριαρχήσει.
Για να ανοίξει ο δρόμος για το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό, την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού!».



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Καλαμαριώτισσες, Καλαμαριώτες,
Λίγες μέρες απέμειναν πριν ανοίξουν οι κάλπες! Και το κάλεσμα μας! Το κάλεσμα στο λαό της Καλαμαριάς, στους εργατοϋπαλλήλους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους συνταξιούχους, στην νεολαία πρέπει να φτάσει σε κάθε  γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο! Με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χέρι κάνουμε τη νύχτα μέρα, βγαίνουμε με πείσμα, με όπλο το δίκιο και την αλήθεια!
Και είμαστε αισιόδοξοι! Διότι το δικό μας το κάλεσμα λέει ότι ο λαός μπορεί να αλλάξει αυτό το δρόμο που φέρνει νέα δεινά και φτώχια!
Ναι, μπορούμε, και έχουμε υποχρέωση σε εμάς και τα παιδιά μας, να αντεπιτεθούμε, να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Γι’ αυτό στηρίζουμε το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!
Ψήφος στο ΚΚΕ για την ευρωβουλή!
Ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση για τον Δήμο και την Περιφέρεια!
Το ΚΚΕ ενόψει  της τριπλής αυτής εκλογικής αναμέτρησης, θέτει ανοιχτά το κεντρικό του σύνθημα προς το λαό: ¨Ισχυρή εργατική –λαϊκή αντιπολίτευση, με δυνατό ΚΚΕ¨. Γιατί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους Δήμους και τις περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους εργασίας, στις γειτονιές, είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων. Είναι ελπίδα για το λαό μας και η μόνη δύναμη που παλεύει καθημερινά με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, είτε σε εθνικό είτε σε τοπικό επίπεδο.

Αγαπητοί φίλοι,
Όλα τα άλλα κόμματα και οι υποψήφιοι τους, άσχετα το ότι θα εμφανιστούν ως “δήθεν ανεξάρτητοι ” και δήθεν ακομμάτιστοι,  ή ως διάφορες άλλες υποψηφιότητες “μαξιλαράκια”, θα επιχειρήσουν να απορροφήσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια στον α΄ γύρο των δημοτικών εκλογών και ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να την διοχετεύσουν στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Κάτι αντίστοιχο λοιπόν συμβαίνει και ενόψει των τοπικών εκλογών στο δήμο Καλαμαριάς.

Τα αλληλοπαντρέματα που έγιναν μεταξύ πρώην μονομάχων (Μπακογλίδης+ Πασαλίδου+ Παναγιωτίδης+κομμάτια της ΝΔ) δεν μας προκαλούν έκπληξη, το αντίθετο θα έλεγα. Όσο δεν μας προκαλεί έκπληξη και ο αρραβώνας που χάλασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Μπακογλίδη, γιατί το προξενιό τους μένει. Ότι κι αν σκαρφιστούν τώρα για να ξεγελάσουν το λαό της Καλαμαριάς είναι πια αργά, τους πήρανε χαμπάρι. Οι κολυμπήθρες του Σιλοάμ, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σας χωράνε πια…. 
Για να συμπληρωθεί όμως το προεκλογικό σκηνικό θα πρέπει να υπάρχουν και τα  «μαξιλαράκια» της λαϊκής δυσαρέσκειας. Αυτοί δηλαδή που τώρα πριν τις εκλογές «δήθεν» θα εμφανίζονται ως αντίπαλοι του Μπακογλίδη (Τεμεκενίδης, Δαρδαμανέλης, Περσίδης, Αρκούδης) αλλά το επίπεδο της αντιπαράθεσης θα περιοριστεί στο διαχειριστικό κομμάτι της λειτουργίας του δήμου και όχι στο επίπεδο της άρθρωσης πολιτικού λόγου και ουσιαστικής εναλλακτικής διεξόδου  με επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα του λαού της Καλαμαριάς.
Ολοι αυτοί οι ανεξάρτητοι μίλησαν στην πλατεία και θα μιλήσουν μπροστά σε δεκάδες κομματικά στελέχη τους αποδεικνύοντας πόσο ανεξάρτητοι είναι από τα κόμματα τους. Κυρίως όμως δεν είναι ανεξάρτητοι από τα μεγάλα συμφέροντα και τις κατευθύνσεις της ΕΕ  και του ΝΑΤΟ.
 Αυτοί λοιπόν, θα επιδιώξουν να αποπροσανατολίσουν, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Υπάρχουν μάλιστα και κάποιοι που έχουν πάρει εργολαβία την παραπλάνηση και τον βρώμικο πόλεμο ενάντια στο ΚΚΕ.
Στην αγωνία τους να μαζέψουν ψήφους εμφανίζονται   ύπουλα και υποκριτικά σαν κληρονόμοι ή σαν δήθεν γνήσιοι εκπρόσωποι της ιστορίας και των αγώνων του ΚΚΕ στην Καλαμαριά.
Σε διαφόρους καλοθελητές από κάποιες παρατάξεις άλλα και στους υπόγειους από άλλες παρατάξεις που μιλάνε για πολυδιάσπαση του ΚΚΕ, τους λέμε:
Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Όση θολούρα κι αν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε το ψηφοδέλτιο  που στηρίζει το ΚΚΕ είναι ένα και είναι η ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς, στην ΛΣ Κεντρική Μακεδονίας  όπως και σε κάθε δήμο και Περιφέρεια.

Φίλες και φίλοι,
Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι οι μεσάζοντες που κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» για να μεταφέρουν προνόμια και πλούτο, από τους πιο κερδοφόρους τομείς (όπως πχ διαχείριση απορριμμάτων, τουρισμός), στα θησαυροφυλάκια των μεγάλων επιχειρηματικών  ομίλων. Από τον δήμο μας τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση, συνολικά, κατά περίπου 40 εκατ. €. Και βέβαια ο δήμαρχος καυχιέται ότι ταυτόχρονα ο δήμος μας έχει ταμειακό πλεόνασμα 20 εκατ. €. Αυτά τα χρήματα έχουν λείψει από τον καθένα μας εδώ στην Καλαμαριά. Για σκεφτείτε τις ελλείψεις στα σχολεία, στα πάρκα, στις δομές της υγείας, στα γήπεδα, τις παιδικές χαρές και τις άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, στον πολιτισμό. Μας λένε ότι δεν έχουν χρήματα,   Την ίδια ώρα  χρήματα έχουν για τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, τα δημοσιονομικά πλαίσια λιτότητας για το λαό έχουν συμφωνηθεί με τους «θεσμούς»  και αφορούν εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Αφορά λοιπόν πλούτο που αφαιρείται από τις τσέπες μας, και εδώ λοιπόν οι δήμοι και οι περιφέρειες συμμετέχουν ενεργά, είναι μπροστάρηδες στο ξεζούμισμά μας. Γι αυτό ο νυν δήμαρχος όταν τον «στριμώχνουμε» στο δημ. Συμβούλιο, χρησιμοποιεί συχνά – πυκνά την έκφραση «το τζάμπα πέθανε».
( Όλοι οι άλλοι σωτήρες της Καλαμαριάς προεκλογικά θα «ακουμπήσουν» τέτοια θέματα ;)
Αυτό με απλά λόγια είναι το πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής διοίκησης  :
«Προσαρμογή των τοπικών κοινωνιών στις ανάγκες του κεφαλαίου εις βάρος του λάου».
Για όλους αυτούς τους λόγους, η Λαϊκή Συσπείρωση, είμαστε ριζικά αντίθετοι και εντελώς διαφορετικοί από όλους τους άλλους συνδυασμούς που θα ζητήσουν την ψήφο σας.
Φίλες και φίλοι
Το όραμα και οι προτεραιότητές μας ακουμπάνε πάνω στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που μπορεί να δώσει διέξοδο στα σωρευμένα καθημερινά  προβλήματα του λαού της Καλαμαριάς.
Ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει ότι :
-Μπορούμε να ανακόψουμε τη χειροτέρευση των όρων διαβίωσης στην Καλαμαριά. Την παραπέρα παράδοσή της στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τις ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες ανταγωνίζονται όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Να μην είναι ο δήμος τοπικό συμπλήρωμα ενός αντιλαϊκού κράτους, αλλά αντιπολίτευση σ’ αυτό.
Είναι όμως αυτό που λέμε ουτοπία, δεν μπορεί να γίνει στις σημερινές συνθήκες;
 Κι όμως οι κομμουνιστές δήμαρχοι (Πάτρα, Καισαριανή, Ικαρία, Χαϊδάρι, Πετρούπολη) απέδειξαν ότι όλα αυτά γίνονται πράξη. Βέβαια δεν αλλάζει η συνολική κατάσταση όσο υπάρχει αυτό το αντιλαϊκό κράτος, αλλά σαν διοίκηση  θα πάρουμε μέτρα, θα ελαφρύνουμε το λαό από τοπικούς φόρους και χαράτσια, θα εναντιωθούμε στην παράδοση χώρων στα συμφέροντα, κάνοντας  έργα αναγκαία για το λαό, με τους εργαζόμενους του δήμου και όχι εργολάβους, με πολύ μικρότερο κόστος γιατί δεν θα εμπλέκεται το επιχειρηματικό κέρδος.
Σημαίνει ότι θα διεκδικήσουμε την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου και του  συνολικού χώρου πρ. στρατοπέδου Κόδρα, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να εκτελεστούν όλα τα αναγκαία έργα για τη δημιουργία πάρκων πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν χρήση, αποκλείοντας οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, καθώς και την άμεση κατάργηση του στρατοπέδου του ΝΑΤΟ.
-Δεν θα πετάξουμε εργαζόμενους του δήμου στο δρόμο, τους υπερασπιζόμαστε  μπαίνοντας μπροστά στον αγώνα τους για μόνιμη δουλειά, με δικαιώματα, με ασφάλεια στην εργασία.

-Σημαίνει καθαριότητα χωρίς  εργολάβους,  αλλά προσλήψεις εργαζόμενων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Συγκοινωνίες ανθρώπινες σημαίνει όχι στο  σκάνδαλο του ιδιωτικού ΟΑΣΘ, αλλά ούτε στο χάλι  του  δήθεν «απο-ιδιωτικοποιημένου» ΟΑΣΘ.
-Σημαίνει Δημόσιος χώρος προστατευμένος από συμφέροντα.  Δήμος προσανατολισμένος όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές που στενάζουν στην αφάνεια. Σημαίνει Ελάφρυνση των μικρών μαγαζιών που στενάζουν από τα δημοτικά τέλη. Πόλη ανοικτή στους κατοίκους της, όχι μόνο στον τουρισμό.
-Σημαίνει γενναία μείωση των δημοτικών τελών (τουλάχιστον 40%) για όλες τις λαϊκές οικογένειες, με πάγωμα των πλειστηριασμών και κατασχέσεων λογαριασμών για μικροοφειλές στο Δήμο, με απαλλαγή των άνεργων και χαμηλοσυνταξιούχων από Δημοτικούς Φόρους και Δημοτικά Τέλη, με κατάργηση του αντίτιμου στο Κολυμβητήριο για άνεργους, παιδιά ανέργων, μέλη ΚΑΠΗ, και των διδάκτρων στο Ωδείο και τη Σχολή Χορού, με κατάργηση της ετήσιας συνδρομής στα μέλη των ΚΑΠΗ.
-Να στηριχθούν οι επαγγελματίες της Καλαμαριάς από το κυνήγι των κλήσεων, να επιβληθεί αύξηση των Δημοτικών Τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις (τράπεζες, σούπερ-μάρκετ, ιατρικά κέντρα κ.λ.π.) και να πληρώσουν ΤΩΡΑ οι μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν εκατομμύρια στο Δήμο (από τα στοιχεία του Δήμου προκύπτει ότι 15 οφειλέτες χρωστούν συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ 6.108 οφειλέτες 1,3 εκατ ευρώ.)
-Να αξιοποιηθεί το ταμειακό πλεόνασμα των 20 εκ. ευρώ για να στηριχτούν τα σχολεία, τα κέντρα πρόληψης, τα δημοτικά ιατρεία, οι παιδικοί σταθμοί, με κατάργηση των τροφείων για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Δεν μας δεσμεύουν οι στόχοι για “ματωμένα” πλεονάσματα στο Δήμο. Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία και  δημοτικά κτίρια.
- Να διεκδικήσουμε  την αναγκαία χρηματοδότηση σε αντιπλημμυρικά έργα, προστασία από σεισμούς και φωτιές, ενίσχυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του δήμου με προσωπικό και απαραίτητο εξοπλισμό. Την άμεση ανάγκη  ενός ουσιαστικού και ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης φυσικών καταστροφών στον δήμο μας
-Σημαίνει έργα ουσίας σε όλες τις γειτονιές, αρχίζοντας από τις πιο υποβαθμισμένες, το Φοίνικα, το Βότση, την Κρήνη, τον Αη Γιάννη . Με αξιοποίηση όσων χώρων έμειναν ελεύθεροι, για πράσινο, πάρκινγκ, σχολεία, χώρους Αθλητισμού, Πολιτισμού, παιδικές χαρές.
-Σημαίνει, επιτέλους επαναλειτουργία της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας. Αξιοποίηση του υπόγειου παρκινγκ  στην οδό Μουρουζηδών που ρημάζει εδώ και χρόνια, προς χρήση από τους μόνιμους κατοίκους, με ένα πολύ χαμηλό αντίτιμο, για να αποσυμφορηθεί  κυκλοφοριακά η περιοχή του Κέντρου, και να ενισχυθεί η τοπική αγορά.
-Σημαίνει Πρόληψη για τα ναρκωτικά, όχι «ελεγχόμενοι χώροι χρήσης τους» όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.
-Σημαίνει ανυποχώρητο αγώνα για τα δικαιώματα της νεολαίας, των γυναικών, των νέων ζευγαριών.
- Ένας δήμος που δεν θα επικαλείται την άρνηση του κράτους να τους αποδώσει τα εκατομμύρια που του οφείλει από τον κρατικό προϋπολογισμό για να παραδώσει την πόλη σε ιδιώτες. Δήμος που διεκδικεί από το κράτος όσα έδωσαν οι κάτοικοί του γι’ αυτόν με τη φορολογία τους. 
- Ένας δήμος που δεν θα βρίσκουν χώρο να πατήσουν οι φασίστες- νεοναζί εγκληματίες υπόδικοι της Χρυσής Αυγής και τα άλλα φασιστικά – εθνικιστικά μορφώματα. 
Και με την ευκαιρία να πούμε το εξής. Επειδή κατεβαίνει στην Καλαμαριά ένα δήθεν πατριωτικό αλλά στην ουσία φασιστικό- χρυσαυγήτικο ψηφοδέλτιο, που ο επικεφαλής του ήταν στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Μπακογλίδη. Εμείς λοιπόν και από αυτό το βήμα λέμε.
Στην Καλαμαριά του μπλόκου, στην Καλαμαριά την προσφυγομάνα, στην Καλαμαριά των εργατικών λαϊκών αγώνων ενάντια στο φασισμό, στην Καλαμαριά της Κούλας Ελευθεριάδου, του Μάκη Αλεξιάδη, του Κόλια Παπαδόπουλου, του Απόστολου Ωρολογά, του Κώστα Λιάρου και τόσων άλλων,  να μην δώσουν οι Καλαμαριώτες ούτε μια ψήφο στους νεοναζί, ιδεολογικούς απόγονους των ταγματασφαλιτών.
Η καλύτερη εγγύηση ενάντια στο φασισμό είναι η ψήφος στην ΛΣ και το ΚΚΕ.
Φίλες και φίλοι,
Μας λένε : “καλά τα λέτε, αλλά δεν έχετε πρόταση, δε θέλετε να διοικήσετε, έχετε μόνο άρνηση ”.  Επίσης μας λένε ότι ασχολείστε μόνο για ευρύτερα πολιτικά ζητήματα και όχι με την καθημερινότητα (πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, καθαριότητα κλπ).
(αυτά είναι εκ του πονηρού)………………..
Ξέρουμε πλέον καλά και μπορούμε να το αποδείξουμε ότι :
Στην ΕΕ παίρνονται οι αποφάσεις, οι κατευθύνσεις, η εκαστοτε κυβέρνηση τις υλοποίει και οι δήμοι και οι Περιφέρειες τις εξειδικεύουν. Γι αυτό λέμε ότι την Κυριακή ενιαία δεχόμαστε την επίθεση ενιαία να δίνουμε την απάντηση με ισχυρό ΚΚΕ παντού ..
Ολοι όσοι συσπειρώνονται στην ΛΣ δεν αγωνίζεται μόνο για την αντιπολίτευση. Παλεύει να ανέβει ο λαός στην εξουσία. Σήμερα κομμουνιστές δήμαρχοι διοικούν μεγάλους δήμους. Και δείχνουν ότι μέσα στο περιορισμένο πλαίσιο μιας γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής αντιστέκονται, δίνουν λύσεις στην καθημερινότητα, κάνουν έργα για τις λαϊκές ανάγκες, δείχνουν άλλο πρόσωπο συνεργασίας με το λαό, δεν επιβάλλουν «εξουσία». Οι πόλεις δεν θα γίνουν «νησίδες ευημερίας», όπως επαγγέλλονται οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων, μέσα σε μια χώρα όπου ο λαός βασανίζεται από φτώχεια και ανεργία.
 Όλες οι πόλεις, όπως και η Καλαμαριά,  μπορούν να αναδείξουν δημάρχους μαχητές, διεκδικητές.
Γιατί στον δήμο μας σήμερα απαιτούνται περισσότερο από ποτέ άνθρωποι ταγμένοι στα συμφέροντα των εργαζομένων, αποφασισμένοι να συγκρουστούν.
Το εκλογικό αποτέλεσμα σε όλες τις κάλπες μπορεί  να αναδείξει μια πανίσχυρη Εργατική Λαϊκή Αντιπολίτευση που την επομένη των εκλογών θα δώσει νέα δύναμη και ώθηση στην εργατική τάξη, το λαό, στο κίνημα! Και εδώ, στο δήμο Καλαμαριάς, όσοι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγούν με την Λαϊκή Συσπείρωση, τόσοι λιγότεροι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν από τις δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και που είναι στηρίγματα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της πολιτικής που στενάζει καθημερινά το λαό μας.
Γιατί θα ξέρετε ότι αυτό που θα ψηφίσετε, αυτό θα μείνει, όλη την 5ετια μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, δεν θα μεταλλαχτεί, δεν θα μεταπηδήσει  αλλού, δε θα γίνει αντικείμενο συναλλαγής σε δημοτικές πλειοψηφίες. Δεν θα δώσει άλλοθι στήριξης στην αντεργατική πολιτική ούτε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Για να  οργανώσουμε μαζί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές αρχές που συναινούν.
Για να παλέψουμε μαζί  για τα δίκαια των πολλών, για μια Καλαμαριά  όπως την οραματιζόμαστε.
Να είστε σίγουροι ότι η νίκη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ θα αποτελέσει νίκη και προοπτική ελπίδας για το λαό μας.