8/11/19

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Μήνυμα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή

Την αντίθεσή του στην Ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», στις βάσεις και τα πυρηνικά, αλλά και στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός της Καλαμαριάς μέσα από τη μαζική συμμετοχή του στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, Σωματείων και άλλων μαζικών πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της περιοχής, στην πλατεία Δημαρχείου.

Ταυτόχρονα, από την προσφυγομάνα Καλαμαριά, με τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς, ο λαός της περιοχής και οι φορείς του εξέπεμψαν μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.
Στη συναυλία συμμετείχαν οι: Γιώργος ΑετόπουλοςΜέλπω ΑλεξανδροπούλουΚώστας ΚαρμπάςΑ. Κυζιρίδης, Λεωνίδας ΜουλαγιαννιόςΣωτήρης ΜπαλλάςΚώστας και Βασίλης ΠρατσινάκηςΝίκος ΤαλέαςΜαρία Φραγκούλη και το ρεμπέτικο σχήμα της «Πριγκιπέσσας».
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Σοφία Εξαδακτύλου εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης
Καλαμαριάς, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Γκαντίδης, απόστρατος, εκπρόσωπος της ΚΕΘΑ και της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.
Οι δυο ομιλητές καταδίκασαν τα πρόσφατα απαράδεκτα γεγονότα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών και κάλεσαν το λαό να αντιδράσει, βάζοντας στο στόχαστρο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά τους πολέμους και τη φτώχεια και οδηγεί τους λαούς στην προσφυγιά και τη μετανάστευση, εγκλωβίζει χιλιάδες κάτω από άθλιες συνθήκες στη χώρα μας.
Αναφέρθηκαν στους κινδύνους που εγκυμονεί για το λαό μας η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η μετατροπή της σε ορμητήριο θανάτου της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ο Γ. Γκαντίδης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Ο λαός μας γνωρίζει και πρέπει ν' αποτινάξει το φόβο ότι θα μείνουμε μόνοι, ότι δεν θα έχουμε στηρίγματα. Οι στόχοι κυβερνήσεων είναι οι στόχοι της αστικής τάξης της χώρας για την πολυδιαφημιζόμενη "γεωστρατηγική της αναβάθμιση". Είναι στόχοι των μεγάλων επιχειρηματικών, μονοπωλιακών ομίλων - ξένων και ντόπιων - για να απομυζούν τα πλούτη και τον ιδρώτα των λαών, και του δικού μας μαζί. Αυτοί χρειάζονται την προστασία του ΝΑΤΟ, όχι ο λαός. Οι στόχοι της αστικής τάξης δεν μπορούν να είναι στόχοι του λαού μας. Γι' αυτό πρέπει να αντιταχθεί, ν' ακολουθήσει άλλο δρόμο, μαζί με όλους τους λαούς της περιοχής».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς Βικέντιος Αντωνάκης και η δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Χατζή.