28/3/20

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Αντιπαράθεση στον εαυτό του» κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα της αδειοδότησης καύσης RDF - SRF στον «ΤΙΤΑΝ»

Για υποκρισία στην κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης σχετικά με τη νέα αδειοδότηση καύσης RDF – SRF από τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει αντιπαράθεση στον "εαυτό του" μετά τις εκλογές με αφορμή διάφορες εξελίξεις. Σκοπό έχει να ξεπλύνει τις πολιτικές αμαρτίες που έπραξε ως κυβέρνηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, να συσκοτίσει τις στρατηγικές συμπλεύσεις του με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα οι οποίες στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, στη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης είτε ανάπτυξης». 

Υπογραμμίζει μάλιστα πως «ούτε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ δεν μπορεί να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να διασώσει το "αριστερό" και "φιλεργατικό" του προφίλ που πλασάρει στον λαό. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που δημιούργησε όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που τώρα η ΝΔ αξιοποιεί με περίσσεια αποφασιστικότητα, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες εξάπλωσης της πανδημίας».
Άλλωστε, συνεχίζει η ΤΕ Δ. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, «η ίδια η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της νέας αδειοδότησης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η αξιοποίηση εναλλακτικών πρώτων υλών και καυσίμων είναι σε πλήρη συμφωνία με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (2015), τις κατευθυντήριες οδηγίες του πακέτου της κυκλικής οικονομίας της ΕΕ, το Εθνικό Επιχειρησιακό Πλαίσιο για την Κυκλική Οικονομία (2018) και την εθελοντική συμφωνία συνεργασίας με την Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδας (2019)" την οποία ανανέωσε ο ΣΥΡΙΖΑ έως το 2023 με υπογραφή, μάλιστα, του κ. Φάμελλου, ως τότε αναπληρωτή υπουργού του ΥΠΕΝ, που τώρα βγαίνει και κάνει δήλωση εναντίωσης στην υπογραφή του (!). Όλα έργα και πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ».
Καταλήγοντας επισημαίνει ότι «ως ΚΚΕ καλούμε τον λαό να μην πέσει στις παγίδες εξαπάτησης που του στήνουν με σκοπό τον εγκλωβισμό του στη λογική της διαχείρισης της σημερινής βαρβαρότητας. Να κάνει στην άκρη αυτές τις φωνές, να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και με επίκεντρο τις δικές του πραγματικές ανάγκες να παλέψει στις σημερινές συνθήκες σε γραμμή ρήξης και ανατροπής με προοπτική τη σοσιαλιστική κοινωνία».
Πηγή:902.gr