5/4/20



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 






«Στρίβειν  διά του αρραβώνος», ήταν η αντίδραση της  πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς σχετικά με το αίτημα της άμεσης επαναλειτουργίας και επίταξης του πρώην Νοσοκομείου "ΠΑΝΑΓΙΑ".
Απευθυνόμαστε σε σένα
Που πιστεύεις ότι σε μια δύσκολη περίοδο για τον λαό μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊου, χρειάζεται άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της Υγείας τόσο στην περιοχή μας, όσο και συνολικότερα.
Γι’ αυτό είσαι ΥΠΕΡ της άμεσης επίταξης και επαναλειτουργίας του πρ. Νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ».

Με πρωτοβουλία μας, ο «Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς», ξεκίνησε από το Σάββατο 28/03/2020  συλλογή υπογραφών με το παραπάνω αίτημα που βρήκε γρήγορα μεγάλη ανταπόκριση, καθώς οι υπογραφές έφτασαν τις 1.420. Το κείμενο της συλλογής υπογραφών στάλθηκε και συζητήθηκε, στις 30/3/2020, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, ώστε να αναγκαστεί να πάρει θέση γι αυτό το επίκαιρο και απόλυτα αναγκαίο αίτημα.
Ακριβώς κάτω από την πίεση της μεγάλης ανταπόκρισης του κόσμου (σημειώνουμε ότι  οι υπογραφές συνεχώς αυξάνονται), οι παρατάξεις «Συνεργασία για την Καλαμαριά», «Καλαμαριά πρώτη ξανά», «Καλαμαριά αλλιώς», «Η Καλαμαριά που μας αξίζει» και ο Δήμαρχος , στις τοποθετήσεις τους αρχικά δήλωσαν ότι συμφωνούν με το αίτημά μας, ενώ στη συνέχεια ανακάλεσαν την παραπάνω θέση τους!
Στις τοποθετήσεις τους, υποβάθμισαν, ουσιαστικά  το θέμα, κάποιοι μένοντας κυρίως στα «τεχνικά προβλήματα» για την επαναλειτουργία του «Παναγία» τονίζοντας ότι είναι ανέφικτο να ξεπεραστούν, ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο, ενώ άλλοι έμειναν στο ιδιοκτησιακό «πρόβλημα» (καθώς το κτίριο του Παναγία είναι ιδιωτική ιδιοκτησία).  Παρουσιάστηκε ως εναλλακτική λύση η επέκταση του νοσοκομείου του Αγίου Παύλου ή η προσωρινή χρησιμοποίηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ αν προκύψει ανάγκη!
Αντίθετα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξη του αιτήματος της άμεσης επαναλειτουργίας και επίταξης του πρ. Νοσοκομείου “ΠΑΝΑΓΙΑ”.  Για τα υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν με την κατάσταση του κτιρίου, για το κόστος επισκευής του κ.λπ., απαίτησαν οι επισκευές να γίνουν με ευθύνη του κράτους, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τελικά, στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού και υπό την πίεση και των υπογραφών που κάθε μέρα αυξάνονται, αναφέρεται ότι ο Δήμος «σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα προωθήσει την ενίσχυση και επέκταση του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος και την πιθανή χρήση του νοσοκομείου Παναγία».


ΟΜΩΣ, στις σημερινές συνθήκες, με τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε ΜΕΘ, σε κλίνες και σε ιατρικό προσωπικό, η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Παναγία», δεν αφορά μόνο τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε, λόγω την πανδημίας του κορονοϊού , αλλά πρόκειται για αίτημα με προοπτική, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονη και δωρεάν Υγεία, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.  Το ίδιο απαραίτητη και αναγκαία για το λαό είναι και η επέκταση του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος.
Τα χρειαζόμαστε και απαιτούμε:
-Την επαναλειτουργία του νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ»
-Την επέκταση του νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Η Αρχή έγινε
Μονόδρομος η συνέχεια!
Με όλο και περισσότερους, πιο αποφασισμένους, να διεκδικήσουμε  ό,τι  μας αξίζει, για τη ζωή και την υγεία του λαού μας!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ και
ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ