6/4/20

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Αιμοδοσία για την πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία

Οι φοιτητές των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης αντιλαμβάνονται την ανάγκη ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας και με το λαό να είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τη συρρίκνωση, υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση των δομών Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να δυναμώσει η πάλη αλλά και η προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης ανάμεσα σε φοιτητές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους.

Γι αυτό και «αποφασίζουμε να συμβάλουμε οργανωμένα, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια» στηρίζοντας έτσι «τα δίκαια αιτήματα των υγεινομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς» και την πανελλαδική δράση Υγείας στις 7 Απριλίου.
Κατά την αιμοδοσία θα διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Επισημαίνεται ότι τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για 4 εβδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων.
Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Απρίλη (8.30 - 13.30), την Τετάρτη 8 Απρίλη(10.30 - 20.00) και την Πέμπτη 9 Απρίλη (8.30-13.30), στο περίπτερο 11 της Δ.Ε.Θ.
Πηγή:902.gr