7/2/23

‘’Να παραμείνει ως χώρος αθλητισμού το Δημοτικό Πάρκο Σοφούλη (Ακτή Ντοβίλ) στο Δήμο Καλαμαριάς’’ . Ερώτηση του ΚΚΕ

Σε συνεδρίαση της Βουλής την 20η Ιανουαρίου 2023 συζητήθηκε ερώτηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Γιάννη Δελλή πρός τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: ‘’Να παραμείνει ως χώρος αθλητισμού το Δημοτικό Πάρκο Σοφούλη (Ακτή Ντοβίλ) στο Δήμο Καλαμαριάς’’. Στην δευτερολογία του ο κ. Δελλής αναφέρθηκε σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς το οποίο επιχειρείται να ιδιωτικοποιηθεί – εμπορευματοποιηθεί – επιχειρηματοποιηθεί!!   

Η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Στυλιανού Πέτσα ήταν αποκαλυπτική τόσο για την απραξία της Διοίκησης του Δήμου μας σε ότι αφορά την διεκδίκηση χρημάτων για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων στο Καραμπουρνάκι από την Κεντρική Διοίκηση όσο και της Κυβέρνησης για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ανάπτυξη του τόπου μας (δευτερολογία κ. Υφυπουργού)

Με αφορμή την παραπάνω ερώτηση του κ. Δελλή έγινε συζήτηση στη 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με παρεμβάσεις των δύο συλλόγων των κατοίκων της περιοχής στο Καραμπουρνάκι.

Παρακάτω παρατίθεται η ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή και η απάντηση του κ. Υφυπουργού καθώς και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του Βικέντιου Αντωνάκη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης από το 1:03:20 μέχρι 1:13:29.