Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μάρτη, στην πλατεία Σκρα στην Καλαμαριά, η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ από την Καλαμαριά και της υποψηφιότητας Δημάρχου Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το άνοιγμα και την παρουσίαση έκανε ο γραμματέας της ΤΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Αριστείδης Θάνος.

Αρχικά στην εκδήλωση, παρέμβαση έκανε ο Καλαμαριώτης, Νίκος Τσακλίδης, εργαζόμενος του ΟΣΕ, μέλος της ΔΕΣΚ, ο οποίος αναφέρθηκε στο έγκλημα στα Τέμπη, στις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων, της διοίκησης του ΟΣΕ, και στις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου. Μετέφερε το κλίμα αναβρασμού και προβληματισμού που επικρατεί στους χώρους δουλειάς όλο αυτό το διάστημα

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Δελής, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στη δράση του Κόμματος για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το λαό. Στην ομιλία του ανέδειξε ότι ο στόχος για την επόμενη μέρα είναι «ο λαός δυνατός, με ισχυρό ΚΚΕ και αδύνατη η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ από την περιοχή της Καλαμαριάς:

Κώστας Ζαμπέτογλου, 48 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά. Χημικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Χημεία Περιβάλλοντος. Εργάζεται στην εταιρεία ύδρευσης κι αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και είναι εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ. Μέλος της Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης με πολυάριθμες συμμετοχές και διακρίσεις σε ιστορικούς αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, όπως ο διάπλους του Τορωναίου κόλπου και ο διάπλους του Μεσσηνιακού κόλπου. Έχει τερματίσει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Δρόμο της Αθήνας και τον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη.

Αναστασία Ποικιλίδου, 27 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά. Αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Το 2014 εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Σήμερα είναι ιδιωτική υπάλληλος, εργαζόμενη σε εταιρεία logistics. Είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Καλαμαριάς. Επίσης, είναι μέλος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και του συλλόγου κατοίκων στο Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς «ο Ποσειδώνας».

Κυριάκος Τσαούσης 41 ετών, εργαζόμενος στο επισιτισμό. Έχει αναπτύξει πλούσια δράση στο μαθητικό, μετέπειτα στο σπουδαστικό μέχρι και σήμερα στο εργατικό κίνημα. Εκλεγμένος αντιπρόεδρος στο ΣΕΤΕΠΕ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών ΕΠισιτιστικών Επιχειρήσεων) Θεσσαλονίκης, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζόμενων στον Επισιτισμό Τουρισμό.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Βικέντιος Αντωνάκης, κομμουνιστής εκλεγμένος στο Δήμο Καλαμαριάς - επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς από το 2012- κάλεσε στο βήμα την Αναστασία Ποικιλίδου, νέα υποψήφια δήμαρχο Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μέσα από την σύντομη παρέμβαση του, ο Βικέντιος Αντωνάκης ανέδειξε την αγωνιστική στάση των εκλεγμένων στο Δημοτικό Συμβούλιο κομμουνιστών όλα αυτά τα χρόνια, για τα ζητήματα που απασχολούν το λαό της Καλαμαριάς και παρουσιάζοντας τη νέα υποψήφια Δήμαρχο σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το Κόμμα έχει συνέχεια στην Καλαμαριά». Σημειώνεται ότι παραβρέθηκαν και οι προηγούμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σοφία Τεμεκενίδου και Δαμιανός Παπαδόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση- χαιρετισμό της νέας υποψήφιας Δημάρχου Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιας Βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης Αναστασία Ποικιλίδου, εισπράττοντας την έκδηλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της και στο κόμμα που με συνέπεια και σταθερότητα υπερασπίζεται τα δίκια των εργαζομένων και όλου του λαού και στην περιοχή μας.