21/3/23

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ ενάντια στη διακοπή ρεύματος σε συνταξιούχο


 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε σπίτι συνταξιούχου, ο οποίος περιμένει εδώ και δύο χρόνια την έκδοση της σύνταξής του, πραγματοποίησαν τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΔΕΚΟ-Τραπεζών, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στη Καλαμαριά.


Όπως αναφέρουν τα συνταξιουχικά σωματεία, «η ΔΕΗ προέβει στη διακοπή της σύνδεσης εν μέσω του χειμώνα διότι καθυστερήθηκε η πληρωμή της δόσης του διακανονισμού Φεβρουαρίου κατά 10 μέρες κι ενώ είχε πληρωθεί η δόση Μαρτίου κανονικά. Πρόκειται για πράξη απαράδεκτη, κοινωνικά ανάλγητη και προσπάθεια τρομοκρατίας και εκβιασμού των καταναλωτών».


Οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν πανό που απαιτούσε «κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα», την ώρα που Επιτροπή Κατοίκων μαζί με τον ενδιαφερόμενο συνάντησαν την διευθύντρια του καταστήματος, η οποία αποδέχτηκε την απαράδεκτη διακοπή ηλεκτροδότησης και έδωσε εντολή άμεσης σύνδεσης.


Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν με ενθουσιασμό την απόφαση αυτή, που ήταν αποτέλεσμα της κινητοποίησής τους και διατράνωσαν την απόφασή τους να σταθούν δίπλα σε κάθε ευάλωτο νοικοκυριό, με όπλο την αλληλεγγύη και τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας.