14/12/23

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΙΟ 13/12/2023

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας: Να δυναμώσουν οι αγώνες για να κοπεί τώρα η φόρα της κυβέρνησης (VIDEO - ΦΩΤΟ)



(Πηγή 902.gr)

«Με το ΚΚΕ μπορούμε να νικήσουμε! Γι’ αυτό τώρα είναι η ώρα για να εκφραστεί η πιο πλατιά συμπόρευση με το ΚΚΕ, παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, σε κάθε πόλη και χωριό» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με θέμα «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!» στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα  ελληνοτουρκικά τόνισε πως «μόνο ανησυχία προκαλούν, κι ας εφησυχάζουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα επιτελεία της. Γιατί ό,τι περιτύλιγμα κι αν χρησιμοποιήσουν δεν μπορούν να κρύψουν ότι επί της ουσίας δρομολογείται, μια εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση. Και στο τραπέζι έχουν τεθεί όλες οι απαράδεκτες διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας». Σημείωσε ότι «θα παλεύουμε να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να βάζει πλάτη στο μακελειό του λαού της Παλαιστίνης» προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ «είναι με τη μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας, με τους λαούς και την πάλη τους ακόμη και στον πιο δύσκολο συσχετισμό!»

Για την ακρίβεια υπογράμμισε ότι «μόνο με τις προτάσεις και διεκδικήσεις που θέτει το ΚΚΕ, μπορεί να υπάρξει, έστω σε αυτή τη φάση μια σημαντική ανακούφιση. Προτάσεις όπως: Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ. Δραστική μείωση και πλαφόν στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Και άλλες που ανοίγουν το δρόμο διεκδίκησης και ουσιαστικής σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και τις αιτίες που γεννά η ακρίβεια.

Σχολιάζοντας τις διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία σημείωσε ότι «όσοι εμπιστεύτηκαν, ψήφισαν, πίστεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έχουν επιλογή: Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Και όσοι θέλουν να δεχτεί ισχυρό πλήγμα η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν επιλογή να πάρουν τη θέση τους μέσα στο κίνημα, στα εργατικά σωματεία, στους συλλόγους και τους φορείς, δίπλα, μαζί με τους κομμουνιστές...»

Πρέπει να δυναμώσουν τώρα οι αγώνες τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζητούν από το λααό να περιμένει τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές το 202. «Ζήσε Μάη μου δηλαδή...» σχολίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνοντας: «Τι λένε ουσιαστικά στους εργαζόμενους; Να περιμένουν κάποιους μήνες για τις ευρωεκλογές, κάποια χρόνια για τις βουλευτικές. Και μέχρι τότε, η κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση, φέρνοντας το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο. Όχι, το άλλοθι και η φόρα της κυβέρνησής της ΝΔ πρέπει να κοπούν εδώ και τώρα.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δυναμώσουν οι αγώνες, η οργάνωση, η συλλογική συζήτηση και απόφαση στα σωματεία, στους άλλους φορείς του κινήματος. Αν εκφραστεί με πολύ πιο μαζικούς όρους η εναντίωση του λαού σε αυτή την πολιτική, σε αυτά τα νομοσχέδια. Αν δυναμώσει περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Τότε κανένα 41% δεν θα τολμάει να επικαλείται ο κύριος Μητσοτάκης!»

Τους λόγους για τους οποίους συντάσσονται και συμπορεύονται με το ΚΚΕ ανέφεραν σε παρεμβάσεις τους οι: Γιώργος Κυρίτσης δικηγόρος, Παντελής Παρτσαλής μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, ο Δημήτρης Κατραντσιώτης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, ο Γιώργος Αναστασόπουλος κτηνίατρος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Τουρατζίδης εργαζόμενος σε μεταφορική εταιρεία, Θανάσης Τράκας εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ. Επίσης τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ εξέφρασε σε δήλωσή του στο περιθώριο της εκδήλωσης και ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, καθηγητής Ηλεκτροχημείας στο Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ και οΠαύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Ο Θανάσης Ρεπάνης, καθηγητής μουσικής, παρέδωσε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκ μέρους του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη με τη μορφή μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού ιδρύματος και του Δημήτρη Αθανασιάδη, βιβλία για τη μουσική που έχει συγγράψει ο τελευταίος, για τη θεωρία της μουσικής και για τη σύγχρονη μουσική με ιδιαίτερη αναφορά στη μουσική και τα ρεύματα του 20ου αιώνα.

Ο Δ. Κουτσούμπας, χαιρέτησε εγκάρδια τους συντρόφους Κώστα Βουλγαρόπουλο και Αγάπιο Σαχίνη. Χαιρέτησε επίσης τον Νίκο Κοσμάτο, τον δρομέα που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στο μαραθώνιο της Αθήνας και των Σερρών.