5/12/23

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 29/11

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 29/11


Την Τετάρτη 29/11/2023 πραγματοποιήθηκε το 40ο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν εγγράφου αιτήματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με επιστολή της στις 27/11/2023 και με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις από την έναρξη των εργασιών οικοδόμησης  στην περιοχή που είναι γνωστή με το όνομα «λαμαρίνες» στο Καπαμπουρνάκι (φωτο) 

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της συνεδρίασης αναλώθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης μέχρι να καταλήξουμε στο σημείο να έχουν ξεκινήσει ήδη οι οικοδομικές εργασίες.

Η ΜΟΝΗ ουσιαστική παρέμβαση ήταν αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης όπου με έξι ερωτήματα ανέδειξε τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες που έχουν τόσο η προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου αλλά και ιδιαίτερα η σημερινή διοίκηση, με τις διαρκείς “παραλείψεις;”, αποδεδειγμένες αποκρύψεις - εξαφανίσεις στοιχείων (αποφάσεων ΣτΕ και άλλων), και αποδεδειγμένων ψεμάτων για ενέργειες που δήθεν έγιναν αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν έγιναν.

 ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ (ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ) ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!

Τελικά αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι ποτέ δεν είχαν, αλλά ούτε και σήμερα έχουν, την τελευταία δηλαδή ώρα, ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, δηλαδή την αποτροπή της δόμησης πάνω στην παραλία στο Καραμπουρνάκι σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως «πράσινο».

(Μπορείτε να δείτε εδώ κατατοπιστικό τμήμα της εν λόγω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ανωτέρω παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς,)

Στο τέλος της συνεδρίασης, και κάτω από την πίεση κατοίκων και φορέων αποφασίστηκε ομόφωνα:

 α) να αρχίσουν ΑΜΕΣΑ οι απαιτούμενες ενέργειες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των δύο οικοπέδων

β) να γίνουν παράλληλα όλες οι ενέργειες για την παύση-αναστολή των εργασιών βάσει της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης

(Το βίντεο από ολόκληρη την συνεδρίαση είναι αναρτημένο στο youtube του Δήμου Καλαμαριάς στον σύνδεσμο   https://www.youtube.com/watch?v=TcxJbklRe9E)

Επίσης καταγγέλλουμε στο λαό της Καλαμαριάς, ότι για άλλη μια φορά ο δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης με την πολιτική του, αποτελεί ξεκάθαρα ντίλερ των επιχειρηματικών συμφερόντων στην Καλαμαριά. Λειτουργούσε μόνιμα με κρυφή ατζέντα για όλα τα σοβαρά θέματα που αφορούν το Δήμο, και ψεύδεται συστηματικά για να κρύψει τις πολιτικές του προθέσεις. Έκρυβε σκόπιμα και κατά την διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου ότι από τον Φεβρουάριο είχε ήδη εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα που καθορίζει τις χρήσεις γης στη μαρίνα Αρετσούς (που προβλέπει κατοικίες, ξενοδοχείο, καταστήματα, με συντελεστή δόμησης 0,194). 

Όσοι βέβαια σήμερα κατηγορούν τον Δαρδαμανέλη ότι ξεπουλάει την παραλία (Μπακογλίδης, Τεμεκενίδης, Περσίδης) έχουν μεγάλο θράσος. Την απόφαση  Δημοτικού Συμβουλίου 122/2020 στις 18.05.2020 που αφορούσε την «Υποβολή απόψεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης επί της  Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γενικού σχεδιασμού της Μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού).» ψήφισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μετά από κοινή πρόταση που συνδιαμόρφωσαν (οι παρατάξεις Δαρδαμανέλη, Μπακογλίδη, Τεμεκενίδη και Περσίδη) την συναίνεσή τους στην παραχώρηση της Μαρίνας σε επιχειρηματικά συμφέροντα αφού στην ουσία αποδέχτηκαν την ΣΜΠΕ με δήθεν κόκκινη γραμμή την «ήπια δόμηση» των 14900 τμ2, που τώρα καταρρίπτεται πλήρως από το προεδρικό διάταγμα.

Διαβάστε ή και κατεβάστε το Προεδρικό Διάταγμα

Ο λαός της Καλαμαριάς δεν πρέπει να έχει καμιά αυταπάτη και για τη νέα διοίκηση της κ. Αράπογλου, που πολιτικά «επικοινωνούν» σαν συγκοινωνούντα δοχεία με τις πολιτικές Μπακογλίδη – Δαρδαμανέλη, αφού τα  στελέχη της παράταξης της είναι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ μέχρι και του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα που έχουν σαν προμετωπίδα των πολιτικών τους την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του λαού.