27/1/24

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

 ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ


Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς κατά την 2η Τακτική Συνεδρίασή του για το 2024, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ιδρύσει ιδιωτικά – μη κρατικά πανεπιστήμια, εμπορευματοποιώντας παραπέρα τη δημόσια Παιδεία και οδηγώντας σε παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων και των συνθηκών σπουδών. Το ψήφισμα αυτό, αντικατοπτρίζει την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της Καλαμαριάς, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, όπως αυτή διατυμπανίστηκε και θα εξακολουθεί να διατυμπανίζεται στα δεκάδες συλλαλητήρια των φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλη τη χώρα, ενάντια σε αυτή την επιχειρούμενη ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μετά από την εισήγηση-τοποθέτηση της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμαριάς Αναστασίας Ποκιλίδου, η πλειοψηφία των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, στις δε τοποθετήσεις τους αποδόμησαν πλήρως όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης. Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε, στο σύνολο των 35 παρόντων δημοτικών συμβούλων, οι 29 ψήφισαν υπέρ, ενώ οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας» του κ. Δαρδαμανέλη που πρόσκειται και υποστηρίζεται από την Ν.Δ. ψήφισαν κατά.

Συνοψίζοντας με ψήφους 29 υπέρ και 6 κατά, υιοθετήθηκε αυτούσιο το κείμενο που κατέθεσε προς ψήφιση η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς, και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, ενώ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε απόσπασμα από την ως άνω τακτική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου  με την εισήγηση της Αναστασίας Ποικιλίδου.