29/1/24

Μήνυμα ότι «δεν τρομοκρατούνται» έστειλαν οι φοιτητές

 Μήνυμα ότι «δεν τρομοκρατούνται» έστειλαν οι φοιτητές με διαμαρτυρία στην πρυτανεία του ΑΠΘ (VIDEO-ΦΩΤΟ)


Τον αυταρχισμό και την καταστολή που ενεργοποιεί η κυβέρνηση με την εισαγγελική παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια, κατήγγειλαν οι φοιτητές του ΑΠΘ με δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας - κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί μπροστά στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ. 

Στη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποίησαν παρέμβαση στον πρύτανη του ΑΠΘ ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα διασφαλιστεί η διεξαγωγή της εξεταστικής και παράλληλα η παρέμβαση των Φοιτητικών Συλλόγων στην επόμενη συνεδρίαση της  Συγκλήτου.

Την κινητοποίηση κάλεσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Χημικού, Φαρμακευτικής, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, ΠΤΔΕ, Χωροταξίας, Αρχιτεκτονικής, Φιλολογίας, Ψυχολογίας, ΦΠ, Αγγλικού, Γαλλικού, ΜΜΕ.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι η εισαγγελική παρέμβαση στόχο έχει να βάλει φρένο στον αγώνα των φοιτητών που δεν κατάφερε να σταματήσει η κυβέρνηση με τα ψέματα, τις απειλές και τους εκβιασμούς για «χαμένες εξεταστικές».

Με συνθήματα όπως «Δεν θα μας σιγήσει η τρομοκρατία, παλεύουμε να έχουμε πτυχία με αξία», «Ας έχουνε τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς, το δίκιο του αγώνα το έχουμε εμείς» και «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», διαμήνυσαν τη συνέχιση του αγώνα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Διδασκόντων (ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ), η οποία νωρίτερα πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρύτανη και τον κάλεσε να πάρει θέση, απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης για την εξεταστική, αλλά και στα σχέδια για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους φοιτητές να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού στις γενικές συνελεύσεις των σχολών τους και στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 1η Φλεβάρη

1 / 5