29/5/24

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

 «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό μπορεί να χαμογελάσει ο λαός» 

(Πηγή 902.gr)

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό μπορεί να χαμογελάσει ο λαός. Δυναμώνουμε την ελπίδα που ανθίζει στον δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, στοχεύοντας τον πραγματικό ένοχο, την κυβέρνηση, την ΕΕ και το σύστημά τους», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε  ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες, Δευτέρα, από την προσφυγομάνα Καλαμαριά που στις εθνικές εκλογές κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα, εδώ από την Καλαμαριά της φτωχολογιάς, της προσφυγιάς, της εργατιάς, δηλώνουμε καθαρά: Την Κυριακή στις 9 Ιούνη οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές, οι νέες και οι νέοι πρέπει να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα που θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, στους Έλληνες εργαζόμενους και σε όλους τους λαούς στο εξωτερικό! Ένα ισχυρό "φτάνει, ως εδώ" με αποδέκτη την κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα που της έβαλαν πλάτη και την έβγαλαν λάδι, όποτε χρειάστηκε. Μήνυμα που μπορεί να συγκλονίσει τις Βρυξέλλες, όπως οι μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών, όπως οι μεγάλες απεργίες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε όλη την ΕΕ», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος, «με δυνατό ΚΚΕ ψηφίζουμε αντισυστημικά, αντιπολεμικά, αντιφασιστικά, για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών. Γιατί και την επόμενη ημέρα των εκλογών το ΚΚΕ θα είναι η μοναδική αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στη φυλακή της ΕΕ, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη συμπολιτευόμενη "αντιπολίτευση" όλων των άλλων».

«Μπορούμε να τους κάνουμε να σαστίσουν, να τα χάσουν. Με ΚΚΕ ξανά τρίτο κόμμα στη Θεσσαλονίκη, με ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά. Να τους κάνουμε να χάσουν τον ύπνο τους, γιατί το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, το έχουμε αποδείξει και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και στους λαϊκούς αγώνες!», είπε χαρακτηριστικά. 

«Πάμε να κοκκινίσουμε και πάλι την κάλπη, να ξαναθυμηθούμε την κόκκινη Καλαμαριά. Να βάλουμε τα δυνατά μας για να είναι στις 9 του Ιούνη το ΚΚΕ τρίτο κόμμα με ένα μεγάλο διψήφιο αριθμό», είπε, στη συνέχεια, στον χαιρετισμό του ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ξεπουλήματος του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, ο Β. Τομπουλίδης αναφέρθηκε στο ξεπούλημα την δημόσιας περιουσίας προς όφελος της «ανάπτυξης» των επιχειρηματικών ομίλων που αποτελεί, όπως είπε, «βασική ευρωπαϊκή επιταγή».

Τέλος, και με αφορμή τον πρόσφατο βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ από φασιστοειδή, ο Β. Τομπουλίδης σημείωσε: «Δεν χωράν σε αυτές τις γειτονιές τέτοιοι ρατσιστές που τα στελέχη τους χαρακτηρίζουν κάθε μετανάστη, πρόσφυγα ως λάθρο και συγχαίρουν αν δεν συμπράττουν με τους κυνηγούς κεφαλών στον Έβρο. Το ξέρουν ότι δεν έχουν καμία θέση στην προσφυγική Καλαμαριά και αυτοί και οι άλλοι, τα απομεινάρια της ναζιστικής ΧΑ, τα άλλα τσιράκια του συστήματος και των αφεντικών που τολμάν μόνο νύχτα να βγουν για να βανδαλίσουν το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ, οι θρασύδειλοι, όταν δεν τους βλέπει κανείς, γιατί ξέρουν και φοβούνται ότι, όχι εμείς, ο ίδιος ο λαός της Καλαμαριάς θα τους πάρει στο κυνήγι και θα τους στείλει και πάλι στον αγύριστο».

1 / 3