Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Δυναμικά ξεκίνησε η προετοιμασία των συλλαλητηρίων

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μαζικές συσκέψεις και πρόγραμμα δράσης από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα

Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμβάλουν ώστε να δοθεί άμεση αγωνιστική απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, όπως περιγράφηκαν από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, απευθύνει τοΠανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Με τα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη, το ΠΑΜΕ καλεί «να δώσουμε μια πρώτη απάντηση, μαζικά, αγωνιστικά, σε όλες τις πόλεις. Τα σωματεία να συζητήσουν πλατιά, να ενισχύσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες, να προχωρήσουν σε ΓΣ, σε συγκεντρώσεις ανά κλάδο και εργασιακό χώρο, να κάνουν προσπάθεια να φτάσουν παντού! Να συζητήσουν πάνω στην πρόταση της αγωνιστικής κλιμάκωσης, για απεργία στις 12 Νοέμβρη».

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα έχει οριστεί για τις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Οι "άμεσοι στόχοι" της κυβέρνησης, όπως τους παρουσίασε ο πρωθυπουργός, αποτελούν την τροχιοδεικτική βολή για το σφαγιασμό που θα γίνει σε δικαιώματα, εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, τη συνέχεια της άγριας επίθεσης στο Ασφαλιστικό και στο λαϊκό εισόδημα.

Η σύμπλευση και η στήριξη των εργοδοτικών οργανώσεων στο κυβερνητικό πρόγραμμα, η σβελτάδα που υπάρχει για την ψήφιση και υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και των οργανώσεών τους, μαχητική αντίσταση και απάντηση συνολικά από τον εργαζόμενο λαό».

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων, εκπροσώπων σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, των φορέων της λαϊκής συμμαχίας και των Λαϊκών Επιτροπών, πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ η σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για το σχεδιασμό δράσης το επόμενο διάστημα.

Πρώτος μεγάλος σταθμός είναι το συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και κλιμάκωση με την απεργία στις 12 Νοέμβρη. Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, προγραμματίζεται να γίνει μαζική παράσταση στα κεντρικά του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, τη Δευτέρα 12/10, στις 10 π.μ. και μαζική παράσταση στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, τη Δευτέρα 19/10, στις 10 π.μ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε πενθήμερο δράσης και παρέμβασης από τις Λαϊκές Επιτροπές σε σχεδιασμό και από κοινού με τα σωματεία. Επίσης, προετοιμάζεται κεντρική εκδήλωση για το Ασφαλιστικό στο τέλος του μήνα, ενταγμένη στην κλιμάκωση και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αλληλεγγύης, τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσει ο σχεδιασμός πιο αποφασιστικά, με αιχμή τους άνεργους, τους πρόσφυγες και μετανάστες, τα παιδιά των ανέργων, απλήρωτους εργαζόμενους, χαμηλοσυνταξιούχους.

Ανακοινώθηκε ότι ξεκινά συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, που θα διατεθούν επί τόπου στους πρόσφυγες στην Ειδομένη του Κιλκίς, την Κυριακή 18/10. Τα πούλμαν θα ξεκινήσουν στις 9.30 π.μ. από το Αγαλμα Βενιζέλου.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα τοπικά γραφεία του ΙΚΑ ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση - ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο, οργάνωσε χτες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στα πλαίσια του αγωνιστικού προγράμματος δράσης που αποφάσισε για το μήνα Οκτώβρη. Συνδικαλιστική αντιπροσωπεία παρέδωσε υπόμνημα με τις διεκδικήσεις του ταξικού κινήματος.

Χτες, με μαζική συμμετοχή έγινε στη Λάρισα και η σύσκεψη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο με σωματεία του νομού, για την οργάνωση συγκέντρωσης την Τετάρτη 21 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ, στην κεντρική πλατεία, με προοπτική κλιμάκωσης με 24ωρη απεργία για τις 12 Νοέμβρη. Την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ, για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων.
Συσκέψεις - συνελεύσεις

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των συλλαλητηρίων και με στόχο να δημιουργηθεί από τα κάτω κλίμα απεργιακής κλιμάκωσης, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τετάρτη: Η κεντρική διοίκηση της Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιεί ανοιχτή συνεδρίαση στις 7.15 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27). Η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία.

Πέμπτη 8 Οκτώβρη: Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης.

Κυριακή 11 Οκτώβρη: Το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης καλεί σε Γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΘ.

Τετάρτη 14 Οκτώβρη: Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής διοργανώνει ανοιχτή συνεδρίαση της κεντρικής διοίκησης στα γραφεία του, στις 5 μ.μ. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου διοργανώνει Γενική Συνέλευση, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Κυριακή 25 Οκτώβρη: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποιεί την Ετήσια Γενική του Συνέλευση, στις 9 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου.
rizospastis_big_logo.png

Δεν υπάρχουν σχόλια: