25/11/15

Κλιμακώνουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ»

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Από προηγούμενη κινητοποίηση εργαζομένων στα «πεντάμηνα»Σε νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας προχωρούν αύριο Πέμπτη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Επιτροπή Αγώνα στα «πεντάμηνα». Το Συνδικάτο έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

«Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί», σημειώνει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στα «πεντάμηνα», αποφάσισαν στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη, από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στο κάλεσμα σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Η λογική από δημάρχους και ορισμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις της παράτασης των προγραμμάτων και όχι της παραμονής με μόνιμη και σταθερή εργασία, είναι στη λογική της κυβέρνησης να λειτουργούν οι δήμοι με προγράμματα φτώχειας και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Οποιαδήποτε άλλη λογική εκτός από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους δημιουργεί αυταπάτες».

Ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνει στην Πάτρα το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα». Για αύριο Πέμπτη έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. και καλεί σε συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου (Νέα Εθνική Οδός Πατρών - Αθηνών 158).
rizospastis_big_logo.png