5/11/15

Κάλεσμα στην πανεργατική απεργία από τις καταλήψεις των δημαρχείων

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Με τη συμβολή των ταξικών δυνάμεων, η χτεσινή πανελλαδική κινητοποίηση αξιοποιήθηκε για την προπαγάνδιση της απεργιακής κινητοποίησης

Από τις δεκάδες συμβολικές καταλήψεις δημαρχείων που έγιναν χτες σε όλη τη χώρα, Σωματεία Εργαζομένων στους ΟΤΑ έστειλαν μήνυμα αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και κάλεσαν εργαζόμενους και δημότες σε συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Το πανό στο δημαρχείο της Λάρισας«Εχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια», σημείωνε η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της για τη χτεσινή κινητοποίηση προσθέτοντας: «Μας λένε πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα βάρβαρα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει άμεσα, να απορριφθεί. Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του».

Με μαζική συμμετοχή έγιναν οι κινητοποιήσεις σε δημαρχεία της Αττικής, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν παράλληλα Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων. Σε Ηλιούπολη, Αγίους Αναργύρους, Περιστέρι, Καισαριανή, Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι και σε άλλους δήμους, οι εργαζόμενοι με πανό, ανακοινώσεις και μικροφωνικές κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη.

Στο πλευρό των εργαζομένων στους Δήμους βρέθηκαν εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της ΠΑΣΕΒΕ, Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ, Σωματείων Συνταξιούχων και άλλων φορέων.

Στην Κρήτη, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείουπραγματοποίησαν συνέλευση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»Μιχάλης Κασαπάκης. «Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ, δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε», έγραφε το πανό που κρεμάστηκε στο δημαρχείο της Λάρισας, στην κινητοποίηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας και του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας.

Στην Πάτρα, τα Σωματεία Δήμου Πατρέων προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο, στο οποίο ανάρτησαν γιγαντοπανό που κατέληγε στο σύνθημα: «Ολοι στον αγώνα». Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης. Σε ανάλογες κινητοποιήσεις στα δημαρχεία προχώρησε επίσης το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων.

Τα «πεντάμηνα» να φωνάξουν «παρών»!

Να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα, με συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη, καλεί τους εργαζόμενους στην «κοινωφελή εργασία» η Επιτροπή Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» στο Δήμο Περιστερίου.

Η Επιτροπή υπενθυμίζει πως με τη συσπείρωση, την οργάνωση και τον αγώνα τους δίπλα στο Συνδικάτο ΟΤΑ και τη Σωματειακή Επιτροπή στο Δήμο Περιστερίου, οι «πενταμηνίτες» κατέκτησαν μια σειρά δικαιώματα που τους στερούσαν: Να πληρώνονται στην ώρα τους, να τους χορηγούνται μέσα ατομικής προστασίας, να τους παρέχονται οι άδειες που προβλέπει για όλους τους εργαζόμενους η νομοθεσία.

Στο μεταξύ, ένα ακόμα εργατικό «ατύχημα» προστέθηκε στα δεκάδες, με θύματα εργαζόμενους στα «πεντάμηνα», αυτή τη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης. Οπως καταγγέλλει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου έπεσε την περασμένη Τρίτη από το απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Τον τραυματισμό του εργαζόμενου καταγγέλλει και η «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνοντας πως «είναι εγκληματική ανευθυνότητα κεντρικής και τοπικής διοίκησης που χρησιμοποιούν ανθρώπους ανειδίκευτους σε δουλειές βαριές και ανθυγιεινές».rizospastis_big_logo.png