12/2/14

ΠΕΜΠΤΗ 13/2 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς την Πέμπτη 13 Φλεβάρη καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ.


        Ζητά:                                                           
  •   Να ανακληθεί το αυξημένο ωράριο κατά 10 ώρες την εβδομάδα. 
  • Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας,  όχι στα ελαστικά ωράρια.
  • Κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμο προσωπικό. 
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:





«Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, εκδικάζεται η προσφυγή για την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς. Η αύξηση του ωραρίου εργασίας ήρθε μαζί με τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, της δραματικής μείωσης των μισθών, της κατάργησης της μονιμότητας στην εργασία, της διαθεσιμότητας, των απολύσεων, της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες των Δήμων κ.ά.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, Δήμαρχοι, κυβέρνηση, πλουτοκρατία και Ευρωπαϊκή Ένωση κλιμάκωσαν τον πόλεμο απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Έκλεισαν τμήματα, συγχώνευσαν Παιδικούς Σταθμούς, έμπασαν μέσα τις ΚΟΙΝΣΕΠ, μετέτρεψαν κοινωνικές δομές σε "κοινωφελείς επιχειρήσεις", αύξησαν τα τροφεία, έβαλαν κριτήρια "κόστους-οφέλους" στη λειτουργία τους. Έφτασαν να διώχνουν παιδιά από παιδικούς σταθμούς γιατί οι γονείς τους χρωστούσαν τροφεία!!

Γι’ αυτό, εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και γονείς πρέπει να δώσουμε από κοινού τη μάχη, να σταθούμε απέναντι σ' αυτούς που τσαλαπατούν τα δικαιώματά μας, που δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας και να παλέψουμε για:
·         Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία και ανταποδοτικότητα, που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Να ενοικιαστούν και να διαμορφωθούν κατάλληλα κτίρια για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών.
·        
 Πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς κλπ), από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του κεφαλαίου, αξιοποίηση από ευρωπαϊκούς πόρους, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των ΟΤΑ. Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ που εισβάλλουν στους Παιδικούς Σταθμούς και σε άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ.
·        
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες». 

Πηγή: ριζοσπάστης