12/2/14

ΣΕΑΑΝ - ΜΑΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο ΑΠΘ ενάντια στον αποκλεισμό τυφλού φοιτητή




«Ντροπή και Αίσχος. Λέμε όχι στους ταξικούς φραγμούς και επιδιώξεις». 
 Με αυτό το σύνθημα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Θεσσαλονίκης καλεί όλους στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί μαζί με την τοπική γραμματεία του ΜΑΣ σήμερα Τετάρτη, στις 11 το πρωί μπροστά από το κτίριο των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ, με αφορμή τον αποκλεισμό τυφλού φοιτητή από το τμήμα Φυσικού του Ιδρύματος.




Η Συντονιστική Επιτροπή στην ανακοίνωση – κάλεσμα σημειώνει:
 ....


«Πέρα από τα οξυμένα προβλήματα που κυριολεκτικά μας πνίγουν, το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ανάπηροι και ιδιαίτερα οι νέοι, υψώνουν τοίχους αποκλεισμού από το δικαίωμα στη μόρφωση.
Αυτό που συνέβη με τον αποκλεισμό τυφλού φοιτητή από το τμήμα Φυσικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δείχνει με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο το αληθινό πρόσωπο του καπιταλισμού. Στο εμπορευματοποιημένο πανεπιστήμιο της αγοράς δεν χωράνε άνθρωποι που χρειάζονται ειδική φροντίδα (ειδικά βιβλία, μεθόδους διδασκαλίας κλπ...). Είναι συνέχεια της πολιτικής της υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ - ΤΕΙ, των ελλιπών υποδομών κ.ά.
Η διέξοδος βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Έχουμε ανάγκη από μια ανώτατη εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, που θα μας μορφώνει επιστημονικά, όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, από επιστήμη και έρευνα που θα υπηρετεί το λαό και τη φιλολαϊκή ανάπτυξη και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Παλεύουμε για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.
Τα ΑΜΕΑ, οι φοιτητές των λαϊκών οικογενειών πρέπει να μπούμε στον αγώνα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε! Η λογική "δεν αλλάζει τίποτα" βολεύει όσους τα αλλάζουν όλα εναντίον μας!
Δεν θα δεχτούμε αυτή τη βάρβαρη ταξική συμπεριφορά απέναντι στα ΑΜΕΑ, το να πετιούνται έξω από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση».
 
Πηγή: 902